Vrouwen

Hoewel we soms specifieke cursussen organiseren voor vrouwen hebben we eigenlijk liever dat dames gewoon met de heren trainen. uit ervaring weten we dat afzonderlijke lessen niet werken. Uit intern onderzoek blijkt dat de progressie van dames in een afzonderlijke groep minder is dan de progressie van dames die in de gemengde groep trainen. Daarbij komt dat het niet haalbaar is om 2 afzonderlijke groepen te organiseren en beide groepen evenveel lesmomenten te geven.

Als vrouw heeft u er alle baat bij om in een gemengde groep les te volgen of te trainen. Omdat we verschillende intensiteiten bieden hoeft u zich geen zorgen te maken over de intensiteit. Als dat al een struikelblok zou zijn…

Het argument “als vrouw kan ik niet wat een man kan” speelt bij ons geen rol. Zelf al zou dat zo zijn, dan nog vinden we het belangrijk dat u zich vooral aan de principes houdt en niet zo zeer aan de techniekjes uit het handboek. Die techniekes zijn trouwens ook niet voor alle mannen toepasselijk. Het zijn immer maar choreografieën die dienen om u inzicht bij te brengen.

Bij de EKMA komt u ook niet bij een bende macho’s terecht, dus ook daar hoeft u geen schrik voor te hebben. Heren die denken dat ze iets moeten bewijzen tegenover onze dames krijgen een enkeltje richting thuis.

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 70 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: