Vrouwen

Hoewel we soms specifieke cursussen organiseren voor vrouwen hebben we eigenlijk liever dat dames gewoon met de heren trainen.

We organiseren die cursussen dan ook enkel om op een rustige manier vrouwenproblematiek aan te kunnen pakken.

Uit intern onderzoek blijkt dat de progressie van dames in een afzonderlijke groep minder is dan de progressie van dames die in de gemengde groep trainen. Daarbij komt dat het niet haalbaar is om 2 afzonderlijke groepen te organiseren en beide groepen evenveel lesmomenten te geven.

Als vrouw heeft u er alle baat bij om in een gemengde groep les te volgen of te trainen. Omdat we verschillende intensiteiten bieden hoeft u zich geen zorgen te maken over de intensiteit. Als dat al een struikelblok zou zijn…

Het argument “als vrouw kan ik niet wat een man kan” speelt bij ons geen rol. Dat zou trouwens betekenen dat het geen enkele zin heeft om zelfverdediging te leren.

Bij de EKMA komt u ook niet bij een bende macho’s terecht, dus ook daar hoeft u geen schrik voor te hebben. Heren die denken dat ze iets moeten bewijzen tegenover onze dames krijgen een enkeltje richting thuis.

Het spreekt voor zich dat u na het lezen van bovenstaande toch nog van mening bent dat gemengde groepslessen niks voor u zijn. Bijvoorbeeld als u net uit een situatie komt die nogal traumatisch was kan een (gespeeld) gewelddadig scenario emoties opwekken. Het zou al genoeg kunnen zijn dat een mannelijke trainingspartner u aanraakt om uw dag naar de knoppen te helpen en dat willen we natuurlijk vermijden. We hebben gemerkt dat getraumatiseerde dames er baat bij hebben om via privélessen (met een vrouwelijke trainer) te beginnen. Neem gerust contact met ons op voor meer info.

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 71 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: